نوشته های مربوط به تلویزیون

مفهوم دقت رنگ و عمق رنگ در تلویزیون های سامسونگ و الجی

دقت رنگ (Color accuracy) چیست؟

دقت رنگ (Color accuracy) به توانایی تلویزیون در نمایش دقیق رنگ ها  که از طریق منبع (دستگاههای بلوری و…) و نمایش هر چه بهتر آن از تلویزیون میگویند. دقت رنگ روی همه محتوا در تلویزیون تأثیر می گذارد. سطوح مختلف عدم دقت توسط افراد مختلف قابل احساس و مشاهده خواهد بود دقت رنگ بر روی همه ویدیوهایی که تلویزیون نمایش می دهد تأثیر می گذارد، بنابراین مهم نیست که چه چیزی را تماشا می کنید ، این یک بخش مهم از کیفیت کلی تصویر است. ما دو نوع مختلف از دقت رنگ، قبل و بعد از کالیبراسیون تلویزیون را بدست می آوریم، اما از آنجا که اکثر مردم رنگ تلویزیون خود را کالیبره نمی کنند ، ما دقت قبل از کالیبراسیون را مهمترین نکته در هنگام مقایسه تلویزیون ها برای دقت رنگ می دانیم. همچنین لازم به ذکر است که تقریباً همه تلویزیون ها برای رنگ پس از کالیبراسیون نمره یکسانی دارند و این امتیاز برای مقایسه تلویزیون ها کمتر مفید است.

عمق رنگ (Color depth) چیست؟

عمق رنگ (Color depth): پیکسلها برای به نمایش در آوردن رنگها از زیر پیکسلها استفاده می کنند که در سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی (RGBطبقه بندی می شوند. البته به تازگی یک سری از نمایشگرهای پیشرفته از یک زیرپیکسل دیگر تحت عنوان رنگ سفید (White) بهره می برند و در نهایت برای نمایش رنگها از چهار رنگ یعنی قرمز، سبز، آبی و سفید (WRGB) استفاده می کنند. در تلویزیون از واحد Bit Depth برای اندازه گیری و یا بیان میزان رنگ موجود در تصویر استفاده می شود. هر چه میزان Bit Depth بیشتر باشد در تصویر رنگ های بیشتری وجود خواهد داشت و تصویر به واقعیت نزدیک تر می شود با رنگ 8 بیتی، هشت بیت برای زیر پیکسل red قرمز ، هشت بیت برای سبز و هشت بیت برای آبی وجود دارد. با رنگ 10 بیتی، برای هر رنگ خالص 10 بیت وجود دارد. در حال حاضر تلویزیون های امروزی در فرم 24 بیتی ساخته می شوند یعنی برای هر پیکسل 24 بیت در نظر گرفته می شود و چون هر پیکسل از سه زیرپیکسل ساخته می شود، به هر کدام از زیرپیکسلها 8 بیت تعلق خواهد گرفت.

تلویزیون واقعی 10 بیتی در مقابل 8 بیتی + FRC

نمایشگرهای 10 بیتی واقعی در هر کانال 1024 سایه رنگ (قرمز ، سبز ، آبی) ارائه می دهند. بنابراین ، این نمایشگرها می توانند به طور کلی 1.07 میلیارد رنگ نمایش دهند. از طرف دیگر، مانیتورهای 8 بیتی + FRC ، در واقع 8 بیت (یا 256 سایه واقعی) در هر کانال دارند اما هنوز هم می توانند تا 1.07 میلیارد (تقریباً) رنگ را نشان دهند. چطور؟ آنها از تکنیک کنترل نرخ فریم بهره می گیرند تا در واقع همان تعداد رنگ نمایشگر 10 بیتی را هر چند به صورت فیک و جعلی نشان دهند. اجازه دهید کمی بیشتر به مقایسه مانیتور واقعی 10 بیتی در مقابل 8 بیت +  rate controlFrame  بپردازیم. همانطور که در بالا بحث شد ، یک مانیتور واقعی 10 بیتی می تواند 1.07 میلیارد رنگ را نمایش دهد. در مقابل ، مانیتورهای 8 بیتی + FRC از رنگهای نزدیک رنگ اصلی استفاده می کنند و سپس این دو رنگ را پشت سر هم فلش می کنند تا چشم ما را از دیدن رنگ اصلی گمشده فریب دهند. این Frame Rate Control نامیده می شود و به رنگ و سرعت تازه سازی تلویزیون نیز بستگی دارد. نمایشگرهای مدرن از نرخ تازه سازی کاملاً سریع پشتیبانی می کنند و از این رو سوسو زدن ناشی از FRC در بیشتر موارد قابل مشاهده نیست. بسیاری از تولیدکنندگان از یک برچسب 10 بیتی برای نمایشگر 8 بیتی + FRC استفاده می کنند. برای آنهایی که آگاه نیستند ، مانیتورهای 8 بیتی + FRC (کنترل نرخ فریم) مانیتورهای 8 بیتی هستند که اساساً خروجی یک مانیتور 10 بیتی را با تاباندن مکرر دو رنگ به سرعت جعل می کنند تا تصویری از رنگی که باید نمایش داده شود ، ایجاد کنند. به عنوان مثال اگر رنگی که باید روی مانیتور 10 بیتی نمایش داده شود ، شماره 101 است و یک مانیتور 8 بیتی فقط قادر به نمایش رنگ شماره 100 یا 104 است ، پس مانیتور 8 بیتی + FRC رنگ شماره 100 و 104را به اندازه کافی سریع نشان می دهد تا توهم رنگ 101 را ایجاد کند. در صورتیکه صفحه نمایش با عمق رنگ 10 بیت به راحتی میتواند خود رنگ شماره 101 را نشان دهد. در حالت عادی چشم انسان قادر به تشخیص این پنلها نمی باشد.

عمق رنگ 12 بیت

یک سیستم نمایشگر که 4096 نوع رنگ را برای هر زیر پیکسل قرمز ، سبز و آبی در مجموع 68 میلیارد رنگ فراهم می کند. به عنوان مثال ، Dolby Vision از رنگ 12 بیتی پشتیبانی می کند. عمق رنگ 36 بیتی نیز به معنای رنگ 12 بیتی است زیرا 36 بیت به هر پیکسل (که شامل 3 زیر پیکسل است) اشاره دارد، نه به زیر پیکسل. در حال حاظر (2021) پنلی با عمق رنگ 12 بیت موجود نیست و تنها تلویزیون های با پنل واقعی 10 بیت نیز در تلویزیون ها OLED بکار رفته اند. در 2 سال اخیر نیز در بقیه تلویزیون ها از پنلی با عمق رنگ 8 بیت با FRC استفاده شده است.

دقت رنگ تلویزیون های سامسونگ

سامسونگ میتوان گفت تلویزیون را در دو مدل LED عادی و رده کیولد تولید میکند، همانطور که حدس می زنید دقت رنگ در تلویزیون های کیولد بدلیل استفاده از فناوری کوانتومی بسیار دقیقتر می باشد بنابراین نمایش دقیق رنگ از ویژگی اصلی این تلویزیون ها می باشد. در تلویزیون های میانرده این شرکت نیز دارای دقت رنگ مناسبی می باشند اما بهتر است برای افزایش آن تلویزیون کالیبراسون بشود تا بهترین نمایش ممکن را ارائه بکند.

عمق رنگ در تلویزیون های سامسونگ

در تمام تلویزیون های سامسونگ اعم از سری بالارده و پرچمدار کیولد و همچنین سری میانرده این شرکت همه از پنل 8 بیتی با FRC استفاده شده است، ولی لازم به ذکر می باشد که درک تفاوت بین تلویزیون 8 بیتی + FRC با تلویزیون 10 بیتی بسیار سخت می باشد.

دقت رنگ در تلویزیون های الجی

در تلویزیون های الجی نیز باید گفت که دقت رنگ در تلویزیون های اولد این شرکت بسیار عالی میباشد و بعد از آن تلویزیون های نانوسل این شرکت به واسطه استفاده از فناوری نانوسل برای افزایش دامنه رنگی و همچنین فیلتر رنگ ها ناخاسته، می تواند در رتبه بعدی قرار گیرد. البته با کالیبراسون تلویزیون زیر نظر سرویسکار مجاز و متخصص دقت رنگ همه تلویزیون ها بسیار به هم نزدیک می شوند وو نیازی به نگرانی در این زمینه نیست.

عمق رنگ در تلویزیون های الجی

در تلویزیون های الجی بجز سری OLED همه مدل ها، همانند تلویزیون های سامسونگ از از پنل 8 بیتی + FRC استفاده میکنند و باید گفت تلویزیون های OLED در حال حاظر تنها سری تلویزیون می باشند که با عمق رنگ 10 بیت واقعی تولید و در بازار به فروش می رسند.

سخن آخر

خوشبختانه ، اکثر تلویزیون ها فقط با تغییرات اندکی در تنظیمات، از دقت رنگ بسیار مناسبی برخوردار می شوند و بیشتر افراد تنها در مواردی که دقت دور از حد ایده آل باشد، متوجه مشکلات تصویر در تلویزیون خود می شوند. همچنین شما می توانید با مشاوره با یک سرویسکار مجرب تلویزیون خود را کالیبره کنید تا بهترین تجربه و لذت را در تماشای تلویزیون بدست آورید.

سایر مطالب مفید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

The maximum upload file size: 100 مگابایت. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here